Sigortam yatıyor mu ?


Ssk’lı mıyım ? Sigortam yatıyor mu ? sigorta nasıl sorgulanır ve nasıl öğrenebilirim ?

Daha önceki sistemleri hatırlayacak olur isek, kimlik fotokopimiz işverene veriliyor ve işveren bize sigortalı olarak işe girdiğimizi söylediğimizde olay bitiyordu. Şimdi durum öyle değil değerli arkadaşlarım. Eğer bir iş yerinde sigortalı olarak işe başlıyor iseniz, işvereniniz size işe girdiğinizi gösterir belgenin bir nüshasını veya fotokopisini vermek durumundadır. Söz konusu işe girişlerinizi sizler online şekilde sorgulayarak bir sonraki gün şu anda öğrenemezsiniz.
Mali açıdan, işlemler bir ay geriden takip ettiğinden dolayı, işveren sizi bir sonraki ayda, örneğin 2013 mart ayında işe girdiğinizi var sayacak olursak 2013 yılı nisan ayında bildireceğinden dolayı ancak nusan sonundan sonra hizmet sorgulamasını yapabilirsiniz. Onun haricinde siz evrağı imzaladığınızda online şekilde sizi işe saniyeler içinde girdirip işveren yine size işe giriş evrağınızı verecektir. Eğer sizler işe girdiğinizi ve aradan iki ay geçtiği halde bunu nasıl sorgulayabileceğinizi soruyor iseniz, bu hususta sizlere yardımcı olalım.
Sizler için daha önceden açtığımız konudan bütün detayları öğrenebilir ve şifresiz olarak hizmet dökümünüzü, işe giriş tarihinizi ve adınıza kaç gün sigorta gösterildiğini öğrenebilirsiniz. Detay için aşağıdaki link etıklayınız.

ŞİFRESİZ HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA TC KİMLİK NO İLE ALMA TIKLAYINIZ

0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. SGK Bilgileri - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->