Ana Sayfa » , , » Çalışan emeklilere destek primi kabul görmedi

Çalışan emeklilere destek primi kabul görmedi

Emekli çalışanlara destek primi var mı ? çalışan emeklilere ceza, kaçak çalışan emeklinin cezası, çalışan emeklilerin destek primi, emekli çalışanlar için destek primi... 

Hayat şartlarının özellikle emekli maaşı ile geçinenleri vurması nedeni ile emekli olduktan sonra bir şekilde zorunlu olarak çalışmaya devam eden emekliler, aslında durumlarını SGK’ya bildirerek %15 oranında sosyal güvenlik piriminin ödenmesi gerekiyordu. Bu ödemeyi yapmayan emekliler doğal olarak yüklü miktarda bir borç ile karşı karşıya kaldı.
Bu emeklilerden ücretli olarak çalışanların bu sorunla karşılaşmamalarının temel sebebi zaten bunun bordrolarında da görüleceği gibi kesiliyor olmasıdır. %15 oranında sigorta pirimini ödemesi gerekenler serbest olarak çalışanlar bakkal, manifaturacı, İnternet cafe işletmecisi gibi kendi işini yapan emeklilere hitap etmektedir.
Ancak bu tip çalışan emeklilerin umutla beklediği destek primi maalesef Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan kabul görmedi. Bakanlık sadece gecikme zammı ve cezasının alınmayacağını bildirildi. Bunun yanında sadece 36 ay vadeli ödeme seçeneği sunulurken, milletvekillerinin bu durumdan muaf tutulması yadırgandı.
Ortalama çıkarılan borç 2000 lira civarında olup emeklilerden tahsil edilmeye başlandı. 10 milyonun üstünde emeklinin çalıştığı halde sadece 13.500 kişinin bu şekilde kendini bildirmiş olması Bakanlığın bu çalışmayı yapmasında önemli bir unsur olduğu düşünülüyor...

0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. SGK Bilgileri - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->