Ana Sayfa » , » İşsizlik ödeneğinin kesildiği haller

İşsizlik ödeneğinin kesildiği haller

işsizlik maaşı alma şartları, işsizlik maaşı neden kesilir, işsizlik maaşım kesildi, işsizlik maaşım nasıl kesilir, işsizlik maaşım neden yatmıyor...
Merhaba arkadaşlar SGKBilgileri'nin bu sayfasında olduğunuza göre büyük bir ihtimalle aldığınız işsizlik maaşının kesilmiş ve sizler bu durumun sebeplerini internet üzerinden araştırmaktasınızdır. Öncelikle geçmiş olasun dileklerimizi iletelim, ardındada SGK tarafından ödenen işsizlik maaşınızın neden kesildiği hakkında sizleri aydınlatmaya çalışalım. SGK kendi sayfasında işsizlik maaşının neden kesileceği ile ilgili soruları 4 paragrafta toplamış, bunlar ;  



  • İŞKUR tarafından teklif edilen mesleklerine uygun ve son çalıştıkları işin ücret ve çalışma koşullarına yakın ve ikamet edilen yerin belediye mücavir alanı sınırları içinde bir işi haklı bir nedene dayanmaksızın reddedenlerin ödenekleri tekrar başlatılmamak üzere kesilmektedir.
  • Çalışma hayatını inceleme ve denetleme yetkisine haiz müfettişlerce veya kamu idarelerinin denetim elemanları tarafından yapılan denetimlerde Kurumumuzdan işsizlik ödeneği aldığı dönemde kayıt dışı olarak çalıştığı tespit edilenlerin işsizlik ödenekleri tekrar başlatılmamak üzere kesilmektedir.
  • İşsizlik ödeneği aldığı süre içinde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almaya başlayanların ödenekleri “Emeklilik” gerekçesiyle yaşlılık aylığını almaya başladığı tarih itibarıyla kesilir.
  • İŞKUR tarafından önerilen meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimini haklı bir neden göstermeden reddeden veya kabul etmesine karşın devam etmeyen ve haklı bir nedene dayanmaksızın Kurum tarafından yapılan çağrıları zamanında cevaplamayan, istenilen bilgi ve belgeleri öngörülen süre içinde vermeyenlerin işsizlik ödenekleri kesilmektedir. Ancak, bu hallerin sona ermesi durumunda, ödemelere yeniden başlanmaktadır. Ödemenin süresi başlangıçta belirlenmiş olan toplam hak sahipliği süresinin sona erdiği tarihi geçememektedir.

 


0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. SGK Bilgileri - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->