Seçim Bitti! Şimdi ne olacak?

seçim,2014 seçimleri,akademik zam,ssk,bağkur,memur,memura derece,perakende


Aylardır beklenen 2014 seçimlerinin bitmesiyle seçim sonrasına rafa kaldırılan icraatler gündeme gelmeye başladı.
Peki şimdi ne olacak?

1. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren maddede SSK-Bağ kur prim borcu bulunanların prim affı ve 42 TL'ye GSS prim ödeyerek sağlık hizmeti almalarına yönelik düzenleme çıkacak.

2. Memura derece;Memur sendikalarıyla yapılan 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede uzlaşılan konuları da kapsayan özlük haklarına ilişkin yasa çıkartılacak. Disiplin cezalarının affı ve 2005’ten sonra işe başlayan personele bir derece verilmesi planlanıyor.

3. Akademik Zam;Üniversitelerde çalışan araştırma görevlisi ve öğretim üyesi gibi akademik personelin maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Performansa bağlı olarak maaşlarda artış yapılacak.

4. Perakende yasası;Küçük esnafı ve alışveriş merkezlerini yakından ilgilendiren Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun taslağı seçimden sonra Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda görüşülecek ve bakanların imzasına açılacak. Meclis tatile girmeden yasalaşması bekleniyor.


5. Siyaset finansmanı;Türkiye'nin daha önce imzaladığı uluslararası sözleşme çerçevesinde uygulamaya konulan yolsuzlukla mücadele stratejisi uyarınca bir paket gündeme gelecek. Siyasetin finansmanı ve mal varlığı konularında şeffaflığın sağlanmasına ilişkin düzenlemeler yapılacak


0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. SGK Bilgileri - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->