Ana Sayfa » , , , » Özürlü maaşı sorgulama hesaplama 2013

Özürlü maaşı sorgulama hesaplama 2013

2022 maaşı sorgulama, 2022 maaş hesabı, 2022 maaşı nedir, özürlü maaşı 2013, tc kimlik no ile özürlü maaşı sorgulama, özürlü maaşı artışı, özürlü maaşı nasıl alınır, özürlü maaşı nasıl hesaplanır, özürlü maaşını kimler alabilir...

Konuya girmeden hemen önce halk arasında 2022 olarak maaş uygulaması nedir ona bir açıklama getirelim ardından bu konuyu A'dan Z'ye detaylı bir şekişlde inceleyeceğiz arkadaşlar... 

2022 maaşı halk arasındaki bu adını aslında 2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’dan alan 2022 maaşı 65 yaşın üzerindeki yaşlılar ile engellilere 3 ayda bir verilen sosyal maddi bir haktır. Bu maaşlar 2022 Sayılı Kanun’a dayanılarak verildiği için ve kanunun adının bir hayli uzun olmasından dolayı halk arasında kısaca kanun numarasıyla 2022 maaşı olarak anılmaktadır. Çeşitli mevzuatta da bu şekilde anılmaktadır.

Kimler Engelli Maaşı alabilir ?... 
Ekonomik yoksunluk içinde bulunan; 18 yaşından büyük engelli bireyler ve kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış engelli yakını bulunan Türk Vatandaşlarına aylık bağlanmaktadır. Üç aylık olarak ödenen bir aylıktır. Özür oranına göre aylığın miktarı değişmektedir.

Başvuru için Gerekli Belgeler?Aylık başvuru formu (Başvuru sisteme girildiğinde alınan form imzalattırılır)
Aylık başvurusunun, kanunî temsilciler tarafından yapılması hâlinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından yapılması hâlinde vekâletname örneğiÖzürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik gereğince özürlü raporu vermeye yetkili hastaneden alınan Sağlık Kurulu Raporu
Uyarı:
Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmez ve aylık başvurusu belgelerin tamamlanmasını müteakip sisteme işlenir.
Başvuruda bulunan kişilerden gelir durumlarının tespiti için belge istenmemesi esastır.
Özürlü ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede özürlü aylığı başvurularında, özürlü sağlık kurulu raporunun aslı ya da noter/hastane başhekimliği tarafından onaylı sureti veya Sağlık Bakanlığı veri tabanından elektronik olarak paylaşılan rapor bilgileri kabul edilir. Bununla birlikte özürlü sağlık kurulu raporu suretlerine Vakıf Müdürlerince, aslının ibraz edilmesi kaydıyla “aslı gibidir” onayı verilir.
18 yaş altıözürlü yakını aylığı başvurularında; özürlü sağlık kurulu raporunun yanında, kanuni velisinin olmadığı durumlarda atanmış vasilere ilişkin mahkemece verilmiş vesayet kararının aslı ya da noter tarafından onaylı sureti istenir. Bununla birlikte vesayet kararı suretlerine Vakıf Müdürlerince, aslının ibraz edilmesi kaydıyla “aslı gibidir” onayı verilir.

Nereye, Nasıl Başvurulur?
2022 sayılı Kanun uyarınca bağlanacak aylıklara ilişkin başvurular, kişilerin adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlıikametgâhının bulunduğu Vakfa yapılır.
Başvuruların şahsen ve yazılı olması esas olmakla birlikte başvuru işleminin kanunî temsilciler tarafından yapılması hâlinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından başvuru yapılması hâlinde vekâletname örneği başvuru formuna eklenir.
2022 sayılı Kanun uyarınca bağlanacak aylıklara ilişkin olarak Vakıflar tarafından yapılacak tüm iş ve işlemler sistem üzerinden 2022 modülü kullanılarak gerçekleştirilir.

2022 maaşı sorgulama
Özürlü ve engelli maaşına başvuruda bulunmuşsanız. Bu yıl içinde özürlü maaşınızın bağlanıp bağlanmadığını, ne kadar maaş alacağınızı ve bu tür işlemleri takip edebileceğiniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait bir sistem var. Aşağıda sunduğumuz butona tıklayarak bu sisteme ulaşabilir, maaşınızı sadece TC numaranız ile sorgulayabilirsiniz.

DİKKAT : Sistem çoğu zaman hizmet verememekte ve güncelleme yapılmaktadır. Söz konusu yukarıdaki tıklayın bölümünden başka bu durumu sorgulayabileceğiniz herhangi bir link bulunmamaktadır. Lütfen başka sitelere girerek kişisel ve tc kimlik gibi bilgilerinizi ASLA vermeyiniz.


engelli maas sorgula

0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. SGK Bilgileri - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->