Çalışan Bayanlara 300 TL Yardım Geliyor.

çalışan bayanlar,aile ve sosyal politikalar bakanlığı,memur haberleri,bayan memur,yeni haberler,kreş yardımı,300 tl yardım



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eğitimli ve kalifiye bayanların devamlı çalışmasını sağlamak ve doğuma teşvik etmek amacıyla çalışan bayanlara 300TL kreş yardımı yapmayı planlıyor.

Yapılan araştırmalar ve anketlere göre, lise ve üstü eğitim gören kadınlar istihdamda daha çok yer alıyor ama ortalama bir çocuk dünyaya getiriyor.

İlkokul veya daha düşük eğitime sahip kadınlar ise istihdamda hemen hemen yok ve ortalama 4 çocuk doğuruyor. Kendilerine sorulduğunda eğitimli kadınlar "2 çocuk", eğitimsiz kadınlar ise "3 çocuk idealdir" diyor. Bu durumda eğitimli kadın ideal çocuk sayısında bir eksik, eğitimsiz kadın ise bir fazla çocuk yapıyor.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özellikle eğitimli kadınları hem istihdamda tutmak veya istihdama yönlendirmek hem de doğuma teşvik etmek için, çalışan kadınlara her ay 300 lira kreş yardımı getiriyor. Ayrıca kreş açmak isteyenlere de bol sayıda teşvik ve kredi geliyor.


1 yorum :

  1. youtube.com | Best videos, Reviews and Facts About - Videoodl
    YouTube is a free platform for people who like to see and learn about youtube playlist to mp3 movies, tv shows, music, sports. Discover short videos about movies, movies and other

    YanıtlaSil

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. SGK Bilgileri - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->