Ana Sayfa » , , , , » Baba-Oğul arasına giren İhbar İkramiyesi.

Baba-Oğul arasına giren İhbar İkramiyesi.

ihbar,maliye bakanlığı,ihbar tazminatı,mehmet şimşek,



Maliye Bakanlığı' nın hizmet hattına gelen çağrılar 2 milyonu aştı, ihbarlarda büyük artış görüldü. Kimisi vergi dairesine bildirim yapmadan işçi çalıştıran patronunu, kimisi fiş kesmeyen bakkalını şikayet etti. İhbar ikramiyeleri de rekor kırdı ve 6 milyon lirayı geçti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi İletişim Merkezi'ne en fazla fiş verilmemesi, sahte belge ihbarı geldiğini söyledi.
Maliye Bakanlığı'nın başlattığı "vergi kaçıranı ihbar et, ikramiye kazan" uygulaması vatandaşa gelir kapısı oldu. Önceki yıl ihbarda bulunanlara 3 milyon lira ödenirken, geçen yıl ise iki katı ödeme yapıldı. İhbar ikramiyesi rekora koştu ve 6 milyon lirayı geçti. Gelir İdaresi Başkanlığı, kendisine gelen her ihbarı ayrıntılı bir şekilde incelerken, denetimlerde ihbar doğru çıktığında şikayette bulunana tespit edilen vergi kaçağının ve kesilecek cezaların yüzde 10'u kadar ikramiye veriyor. İkramiyenin üçte biri verginin kesin olarak tahakkukunda, üçte ikisi de verginin tahsilinden hemen sonra ödeniyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in verdiği bilgiye göre Vergi İletişim Merkezi'ne 2 milyon 160 bin çağrı geldi ve yaklaşık 20 bin mükellef hakkında geri arama uygulaması yapıldı.

Baba-oğuldan sanatçıya

İhbar ikramiyesi için birbiri hakkında vergi kaçırdığı iddiasında bulunanlar arasında baba-oğul da bulunuyor. Ayrıca magazin dünyasının gündemden düşmeyen sanatçılarının da birbirlerini şikayet ettikleri ortaya çıktı. Yetkililer, verilen ödül miktarının tespit edilen kaçak tutarının yüzde 15'ine çıkarılabileceğine işaret ederek, "Böylece ödül daha cazip hale gelmiş olacak. Ancak bu konuda yasal düzenleme gerekiyor. Vergi kaçıran patronunu şikayet edenlerin sayısı da çok yüksek. Bu ihbarların her biri dikkate alınarak inceleme yapılıyor. Kayıt dışının önüne geçiliyor" dedi.

TAKVİM-Hazal ATEŞ

0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. SGK Bilgileri - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->